Ciuperci umplute, infasurate in bacon o reteta simpla si rapida. Pentru umplutura se poate jongla ori cu carne macinata, ori cu branza, ca ale mele si ideile sunt multe.
De unde m-am inspitat erau facute pe gratar cu carbuni si erau ceva mai mari. Eu am ales ciuperci mai mici, ca sa poata fi luate cu mana si mancate ca aperitiv.
Ingrediente:
Mod de preparare.
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.
Ciupercile le stergem cu un servet umed de praf si le scoatem coditele. Se pot si curata de pielite, dar daca sunt sanatoase nu este nevoie. Se umplu cu ajutorul unei lingurite.
Se badijoneaza cu una sau doua fasii de bacon. Le-am prins cu cate o scobitoare ca sa ramana baconul mulat pe ciuperca. Se unge un vas cu margarina si se aseaza ciupercile. Se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptor.
Nu se adauga apa ca-si lasa ele. Se lasa cca 15 minute cat sa prinda culoare. Eu le-am lasat un pic cam mult, dar baconul a fost crocant si ciupercile s-au topit in gura. Eu am facut putine, de incercare, dar am mai fi mancat.
Mmm, ce apetisante sunt ciupercutele!!!Servesc si eu una:)Pup!
Apetisante rauuuu…yammy :)!!! Pupici
Ce bune trebuie sa fie, mai ales cu bacon! 🙂
Fie-ti-va mila de mine….toata ziua am stat la bucatarie
Am ciuperci in casa ….maine fac reteta .
@Margareta Dobre pai nu pot dacat sa-ti zic spor la treaba si sa ai pofta!