Mod de pregatire:
Cu un cutit ascutit se taie carnea de manzat, astfel incat sa se obtina o felie de carne plata, pe care sa o putem apoi rula.
Se bate usor cu batatorul de carne, dupa caz. Se aseaza pe o folie de plastic, se intinde mustarul pe toata suprafata, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Deasupra radem cu razatoarea mica un morcov, asezam deasupra buchetele de marar, dar fara codite si peste se inprastie uniform branza ricotta sau feta.
Se ruleaza strans cu ajutorul foliei de plastic si se leaga cu ata de bucatarie. Acesta bucata se pune intai la fiert pentru cca 30 de minute, intr-un vas cu apa, fara griza ca folia nu se topeste.
Dupa aceea se scoate, se desfacedin folie si se aseaza rulada intr-o tava cu putin ulei, unt, busuioc, dafin, coriandru, piper, sare, dupa gust.
Se mai lasa la cuptor cca 20 de minute, stopindul din cand in cand cu sosul rezultat.
Garnitura:
Se poate folosi ce garnitura doriti, dar eu am mers pe legume sotate si cum in rulada am ras si morcov, am cautat ca si-n garnitura sa se regaseasca morcovi.
Baby morcovi (baby carrots) si broccoli se pun la fiert in apa cu sare, iar daca sunt congelati, se lasa sa se decongeleze si apoi la fel se pun la fiert.
Se scot si se intorc intr-o tigaie cu putin ulei de masline, un cub de unt (sau margarina de gatit) si o lingurita de zahar, la foc mic. Se adauga putina zeama de lamaie. Optional se poate pune si un catel de usturoi pentru cateva momente, dupa care se scoate. Se condimenteaza cu sare, piper.
Este un fel principal foarte bun, merge minunat la un pranz de duminica alaturi de familie sau o masa cu prieteni. Pofta buna!
Arata atat de bine, incat ma bucur ca am cumparat azi vitel… asta prepar si eu pentru cina, ideea eset excelenta!
arata minunat! eu nu prea am gatit vitel, dar cu siguranta merita incercat!
foarte bine arata!!!Yummy, ce-as manca o feliuta:)Pupici!
Arata senzational!
iti multumesc enorm pt. sfat…nu stiam ca pagina se incarca greu, deoarece mie imi apare imediat pe calculator. imi poti spune si mie ce sablon pot utiliza (si cum se numeste), pt. o mai mare viteza?
Cat de bine arata!!
@Cristina inseamna ca si tie iti place vita. Ma bucur daca reteta mea te inspira. Pupik!
@adnia sa incerci ca-i tare buna.
Pentru sablon, alege-l pe cel mai simplu, cu dimensiune cat ecranul cam 1000 si esential… FARA poza pe fundal. Pup!
@Licuta Marin multumesc, ma bucur. Pup!
@Fancy Cake mrltumesc, pup!
@felis ma bucur ca-ti place. Pup!
Excelent arata.Pup!
Ce bine arata, cred ca e super delicioasa!! Pupici
Cand am vazut pozele, ma gandeam ca-i ceva complicat, dar se pare ca nu-i deloc greau de pregatit! Super arata, deci trebuie facut!
Pupici
Arata senzational de bine!!! Si cum ador carnea de vita…..sigur am s-o incerc:). Pupici
@diaMar multumesc, pup!
@Poliana trebuie sa o incerci ca sa vezi. Pup!
@Simona pe cat posibil, eu caut sa fac retete rapide, astfel cat mai multi sa poata sa le incerce. Multumesc si te sarut!
@Mare Maria ma bucur ca avem gusturi comune. Te sarut!