Mod de preparare:
Pregatirea tocanitei de vita cu ciuperci: se taie carnea de vita in cubulete si se pune la macerat 2 ore intr-un amestec din 2-3 linguri ulei de masline, un catel de usturoi, cimbru, oregano, o foaie de dafin, sare si piper dupa gust.
Se pun apoi intr-o tigaie cu putin ulei si se rumenesc pe toate fetele.
Se adauga apoi 50 ml vin rosu si supa de vita cat sa acopere bucatile.
Supa se poate pregati si dintr-un cub knorr. Se lasa la fiert la foc mic cca. 1.30 – 2.00 ore, verificand mereu, iar cand lichidul scade se complecteaza cu supa.
Intr-o alta tigaie cu o lingura de unt, se distuie la foc mic ceapa
rosie, morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat fidelute,
ciupercutele, catelul de usturoi, amestecand pana devin aldente.
Cand carnea este 70% patrunsa se adauga legumele distuite. Se adauga pasta de rosii, sosul worcestershire, putin zahar si se mai continua fierberea la foc mic inca 5 minute pana se intrepatrund aromele.
La sfarsit se adauga verdeata tocata. Se serveste ca orice tocanita langa o manaliga galbena. Pofta buna!
Draga Sara, sa nu te miri ca pe la ora pranzului iti voi bate la usa :))
Delicioasa mancare!
Pup
Buna tocanita ! e unul din felurile mele de mancare preferate
Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA – EXCELENTA IN BUCATARIE"
http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/
Tot ce e cu ciuperci , savurez cu mare pofta !!! 😉
Cred ca-i excelenta vita pregatita in combinatia asta!!
@Delicious Flavours cu mare drag esti invitata la masa. Pup!
@panseluta-violet ai dreptatesa-ti placa. E o mancare consistenta si buna. Pup!
@grasu64, multumesc!
@catkitchen te stiu ca-ti plac ciupercile, ai atatea postari cu ciuperci. Pup!
@Simona e la fel ca tocanita cu porc. Dar vita e mai sanatoasa! Pup!
Buna tare!!!Yummy!Pup!
Perfecta pentru gustul meu! Am preparat-o si sunt extrem de satisfacuta! Multumesc!
@Mihaela Guirguis ma bucur mult ca ti-a placut. Te mai astept sa incerci si alte retete. Pup!