Varza cu taitei este o mancare populara in Europa de Est. In Ungaria este cunoscuta sub numele de káposztás tészta. Cum tot suntem in post, acesta mancare simpla si rapida este o idee.
Mod de preparare:
Se fierb taitei, neaparat patrate, in apa cu sare, apoi se clatesc si se scurg.
Se taie varza alba fideluta cat mai fina. Intr-o tigaie se caleste varza in ulei.
Se adauga putina sare si zahar si se caleste in sucul sau propiu, pana devine aurie, amestecand mereu sa nu se arda. Se adauga dupa gust un praf de sare si piper proaspat macinat.
Se amesteca pastele cu varza si se serveste imediat. Se poate servi in varianta sarata adaugand piper proaspat macunat sau dulce cu zahar.
N-am mancat niciodata, dar vad ca-i foarte cautata.. Trebuie incercata!
Pupici
Exact asa ceva am eu in plan pentru maine….si neaparat cu taitei patratzosi, ca altfel nu e bun !!!
Cine nu a mancat nu stie ce pierde, asa-i Sara ?
Te tzuc cu drag !
De saptamani bune poftesc la taitei cu varza , dar nu apuc sa-mi fac . Pot sa-ti dau adresa mea pentru o livrare la domiciliu? 🙂
Grozavi de buni, eu fac aceasta mancarica de post! Pup
Imi place foarte mult combinatia. Sunt deliciosi!
O mancare pe care o Ador!like like it!
Delicioasa combinatie!!!
Mmmmmmm! Bunica mea facea paste cu varza, si intotdeauna ma lingeam pe degete! Acum, cind am vazut reteta impreuna cu sotia mea, care nu a mai incercat asta niciodata, ne-am hotarit ca asta sa facem la una din mesele zilei.:)
@Simona atunci trebuie sa ibcerci, pup!
@Sidy ai dreptate, pupik!
@Dorina ajung reci, asa ca mai bine vi la masa. Pup!
@Paula Gafitescu e de post dai cui ii plac mananca mai des. Pup!
@Alina Vicu ma bucur, pup!
@Paradis ma bucur, si noua ne place mult. Pup!
@Simona multumesc, pup!
@cristi milco, unguri si sarbi mananca des acesti taitei cu varza, bunica ta era probabil din partile astea! Multumesc de vizita!