Chec aperitiv cu spanac



 

 

Va prezint o alta varianta de chec aperitiv din categoria Checuri sarate. E un aperitiv gustos care variaza in functie de ce ingrediente ne este dor sa mancam si pe care le avem in frigider.
Poate fi consumat in orice moment al zilei, la micul dejun, ca gustare de dupa-amiaza sau chiar ca o cina usoara cu o salata alaturi.

 

Ingrediente:
3 oua mari
60 ml ulei de masline
200 g spanac (proaspat sau congelat)
2/3 ciuperci la conserva (380 g)
150 g slanina afemata
2 catei de usturoi tocati fin
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita de nucsoara (pudra)
sare
piper
verdeata tocata

 

 

Mod de preparare;
Pentru inceput pregatim imgredientele. Taiem in felii subtiri rosiile gata uscate si marinate, foarte gustoase care se gasesc in orice supermarket.

Avem nevoie de cca 2/ dintr-om conserva de ciuperci tocate. Daca vi se par prea mari mari le mai tocati dar nu foarte mici. Curatam doi catei de usturoi, ii zdrobim si ii tocam marunt. Slanina afumata o taiem in cubulete. Daca doriti si va place mai mult, puteti inlocui slaninuta cu piept de pui ca AICI, cu prosciutto ca AICI sau cu salam crud uscat ca AICI.

Spanacul daca se foloseste din cel deja congelat, doar il scurgem intr-un tifon. Daca folositi spanac proaspat, il opariti 30 de secunde, apoi direct in apa foarte rece ca sa-si mentina culoare, dupa care se scuge si se pune in blender la tocat. Trebui sa fie ca o pasta.

 



 

Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam spanacul, uleiul, sarea, nucsoara si piperul. Oprim mixerul si cu o spatula incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele cand aluatul se ingroasa. Se repeta pana se termina faina.

 

 

Peste compozitia rezultata adaugam restul de ingredientele tocate: slaninuta cuburi, ciupercile, rosiile uscate taiate felii subtiri si verdeata. Amestecam incet sa le incorporam.

 

 

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam compozitia. Eu am folosit o forma cam lata ca de cozonac, dar daca aveti din cea de chec mai ingusta e si mai bine. Va va iesi mai inalt checul. Dam tava la cuptor, la foc mediu, cca 40 minute. Se lasa apoi 10 sau 15 minute inainte de feliere. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Alina Vicu nu-i o idee rea. Pup!

    @Paula Gafitescu ma bucur, multumesc! Pup!

    @ghiocel07 multumesc, pup!

    @GelaDani chiar ar merge, e de culoarea bradului. Pup!

    @mirela are vitamine si e sanatate curata. Pup!

    @Kyra multumesc, pup!

    @Dia Daria pacat… ma bucur ca-ti place. Pup!

    @tatiana mihalcea trebuie sa-l incerci, o sa-ti placa. Multumesc de vizita!

Dă-i un răspuns lui mirela Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.