Fursecuri / Cookies cu lemon curd



 

Sarbatorile se apropie si platoul cu fursecuri / cookies trebuie sa fie gata ca sa-l intampinam pe Mos Craciun. Cei mai multi dintre noi au retetele traditionale de cookies pe care le fac de fiecare data de sarbatori si nu numai.

Dar ca si mie, altora le plac sa incerce si ceva nou si un pic diferit de la an la an. De aceea am facut anul acesta retete noi, care sper sa va tenteze si pe voi. Aceasta este una din ele.

 

 

Ingrediente
* 220 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 1 lingurita bicarbonat de sodiu
* 1 plic zahar vanilat
* 1/2 lingurita de sare
* 150 g unt nesarat
* 80 g zahar farin
* 1 ou mare + 1 galbenus
* coaja rasa de la 1 lamaie
* 2 linguri suc de lamaie

 

* zahar praf

 

 

Mod de preparare:
Daca tot folosim lemon curd si aluatul fursecurilor trebuie sa aiba aroma de lamaie. Asa ca la reteta aceasta clasica de fursecuri se adauga coaja si suc de lamaie.

Cernem faina cu praful de copt si sarea. Adaugam zaharul farin si untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Aluatul va deveni nisipos, adaugam oul plus galbenusul si framantam pana se incorporeaza.



La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie. Ca orice aluat cu unt, prin lucrare se incalzeste, de acea se va da la rece 15-20 de minute inainte de a prelucra cookie-urile.

 

 

Se captusite tava de copt cu hartie pergament. Scoatem aluatul il facemsul de cca. 3 cm, taiem bucati de 1.5-2.0 cm latime si le frecam in maini pana obtinem niste bile. Le asezam in tava, departate una de alta, pentru ca la cuptor mai cresc.

Se repeta pana se termina aluatul. Folosind degetul mare facem o adancitura in centrul fiecarui cookie. La marimea cookie-urilor din imagine, mi-au iesit 16 de bucati.

 

 

Se coc cca. 10-12 minute sau pana cand prind o culoare maronie in jurul marginilor. Cand sunt gata se transfera pe un gratar sa se raceasca, apoi in gaura din centru se pune cu o lingurita lemon curd. E bine sa avem pregatit dinainte cate un borcan de Lemon curd, cate un borcanel cu lemon curd. Ne salveaza in multe situati cand ne grabim. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Foarte bine arata. Merg umplute si cu crema, daca nu este lemon crud, da? Tare-mi plac fursecurile, se pot face din timp, sunt aratoase si gistoase. Va doresc sa le mancati cu drag. Sarbatori fericite!

  3. 3

    Excelent! Arata ca niste mici globuri de lumina. Aroma cojilor de lamaie si a lemon curdului e potrivita pentru masa de Craciun. Va doresc Craciun fericit in mijlocul celor dragi. Sa va bucurati de liniste si pace. Va imbratisez cu drag.

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

Dă-i un răspuns lui Mirela Goleanu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.