Careuri de ciocolata alba cu fistic si merisoare



 

De cele mai multe ori, cand ne gandim la un desert cu ciocolata, mintea ne duce la acea ciocolata neagra, decadenta. De ce oare… pentru ca si cea alba are finetea si delicatetea ei! Iata un exemplu.

 

Ingrediente:
300 g ciocolata alba, tocate
100 ge fulgi de nuca de cocos
80 g fistic
80 g merisoare confiate
50 ml lapte

 

 

Mod de preparare:
Un dulce simplu, rapid si bun. Avem nevoie de ciocolata menaj , cocos, fistic si merisoare uscate.

 

 

Intr-un vas asezat pe o oala de apa fierbinte, se topesc ciocolata impreuna cu laptele, amestecand sa se topeasca. Cand s-a uniformizat se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, fisticul si merisoarele uscate. Se amesteca totul bine sa se raspandeasca uniform.



Se toarna amestecul de ciocolata intr-un vas de 12 x 18 cm, captusit cu folie de aluminiu. Se da la frigider cel putin 2 ore sau pana cand ciocolata sa intarit.

 

 

Cand se serveste, se aseaza ciocolata pe o tabla de taiere si se scoate cu grija folia de aluminiu. Se taie în patrate de dimensiunea dorita, stergand lama de cutit cu o carpa umeda, dupa fiecare taiere. Rezulta 6 patrate de cca. 5 cm.

Se pot pregati inainte si se pot pastra in frigider pana la 2 zile, intr-un recipient etans, separante fiecare printr-o bucata de hartie cerata. Delectati-va!

 

 





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    Poate ai observat deja , dar….mie nu-mi place ciocolata neagra sau cacaoa !
    Asa ca DELICIUL acesta alb este pe gustul meu si….este un rasfat divin.
    Te tzuc draga mea Sara si iti multumesc pentru multele tale bunatati ce le prepari !

  10. 10
  11. 11

    @mandala multumesc, pup!

    @Mimi ma bucur ca=ti place, pup!

    @ghiocel07 si ce bun este… Pup!

    @Licuta Marin ma bucur ca-ti place, pup!

    @maria mihalache atunci te invit sa servesti. Pup!

  12. 12

    @Simona si sub fosrma asta sigur iti va placea. Pup!

    @Lia Maria Grozi ma bucur si mie imi place mult. Pup!

    @Paula Gafitescu ma bucur, pup!

    @Sidy eu le prefer pe amandoua, dar ai dreptate ca asta alba e mai funa. Pupci!

    @Rowitha un dulce fara cuptor, rapid si bun. Pup!

  13. 13
  14. 14

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.