Creveti cu pilaf de orez si mazare un fel de mancare rapid si usor de facut, nu va trebuie mai mult de 30 de minute. Orezul e nelipsit din orice bucatarie, iar daca avem in congelator si o punga de creveti, se poate realiza aceasta mancare delicioasa.
Mod de preparare:
Se incinge uleiul de masline in tigaie si se rumenesc catei de usturoi zdrobiti, apoi se scot. Se adauga apoi crevetii si se prajesc uniform la foc iute, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Isi vor schimba putin culoarea, iar cand sunt gata se scot si se pun deoparte.
In sosul ramas, in care se mai adauga putin ulei, se pune orezul spalat. Se stinge cu supa de legume, se adauga boabele de mazare (congelata, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga si ceapa verde taiata julien pe oblic si se acopera pana scade tot lichidul, iar orezul se inmoaie, ramanand intreg.
Se mai adauga un cub de unt, se amesteca, apoi se pun deasupra creveti prajiti anterior, patrunjelul verde tocat si se mai lasa 2-3 minute la foc mic. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit inainte de servire.
Pofta buna!
Ador orezul, ador crevetii… deci, fie ma invit la masa, fie ma apuc de treaba! 🙂
Va pup
Minunate arome si culori. Cu fiecare postare ne convingeti ca denumirea blogului l-ati ales cu mare grija, exprimand exact ceea ce faceti.
Va imbratisez cu drag.
nu ma impac eu cu crevetii, dar trebuie sa recunosc ca arata intr-un maaare fel!
nu ma impac eu cu crevetii, dar trebuie sa recunosc ca arata intr-un maaare fel!
Zau ca n-as refuza nici o portie dubla !! 😉