Tochitura de regula se serveste cu mamaliguta si un ochi de ou alaturi. Dar cum aceasta variamta v-am prezentat-o si o aveti AICI, de data aceasta am modificat putin ingredientele si am servit totul alaturi de cartofi natur.
Preparare :
Se taie pulpa de porc in cubulete. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste intai baconul taiat feliute. Se scoate si se rumeneste carnea taiata in cubulete, adaugand ulei daca mai este nevoie.
Se scoate deoparte si se adauga rinichiul, apoi ficatul taiat tot cubulete si cabanosul taiat de 2 cm, pe rand fiecare. Chiar daca e mai complicat fiecare in parte, dar astfel ele se prajesc, fara sa se fiarba.
In sosul rezultat de la prajirea ingredientele se face sosul. Se adauga usturoiul, rosiile de conserva (sau proaspete) taiate cubulete, sucul de rosii, sosul de soia (dupa gust si se lasa sa se inabuse la foc mic.
Se adauga cimbru, rozmarinul si boia de ardei dupa gust, se rastoarna totul peste ingredientele prajite. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote impreuna sa se intrepatrunda aromele.
Se serveste tochitura impreuna cu cartofi natur. Pofta buna!
O tocanita bogata,delicioasa,are de toate!:)
Vaaaai, ce nebunie delicioasa!
O nebunie de tochitura!!!iar stau la masa prin vecini,ma primesti???
O saptamana usoara Sara!!
Buna tochitura chiar si cu cartofi!
Mmm, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!!!Dupa ce trece postul, v-a fi prima mancare pe care o fac:))Pup!
@Adina chiar a fost tare buna, pup!
@Kyra ma bucur ca ti-am facut pofta, Pup!
@Lulu cu mare drag! Si tie o saptamana frumoasa!
@Simona ai dreptate cu toate ca o prefer pe aceea cu mamaliguta. Pup!
@Licuta Marin multumesc! Pup!
Buna tare mancarica asta!!!!
Nu pot sa-mi inchipui ceva mai delicios decat carnea de porc combinata cu ficat si cu carnaciori. Asa ca tochitura asta merita nota 10 cu steluta.
Ohoooooo…cate bunatati intr-o singura farfurie !!!
Se pare ca la vara vom ajunge in Moldova si tare sunt curioasa daca si tochitura de acolo este asa buna ca a ta, dar….nu cred !!!
Te tzuc cu drag Sara !
Trebuie sa mai incerc si eu retete noi.. si poate, dc nu.. asta a ta ca arata tare bine!!
Buna ziua.
Felicitari…arata foarte bine.
Cantitaile scrise mai sus sunt pentru 2 pers?
Multumesc.
@Stefan Zachar multumesc de aprecieri, chiar e tare buna. Scuze am omis sa trec, este vorba de 4 porti (persoane). O zi frumoasa!