Tort de Pasti



 

Acest Tort de Pasti face parte din campania organizata de Dr. Oetker, „Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa”. Ca si la campania din iarna am ales o reteta din retetarul de pe site si am primit toate ingredientele ca sa prajituresc. Sper sa va placa!

 

Ingrediente:

Pentru crema pariziana (ganache de ciocolata):
250 g ciocolata de menaj rasa
250 ml frisca lichida

 

Pentru blat:
1 plic Glazura neagra Dr. Oetker
250 g unt sau margarina
300 g faina
4 lingurite rase Praf de copt Dr. Oetker
1 plic Cacao Dr. Oetker
250 g zahar
1 plic Zahar vanilinat Dr. Oetker
4 oua
125 ml lapte

 

 

Pentru crema cu lichior de oua:
400 ml frisca
1 plic Zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 plic Gelatina Dr. Oetker,
100 ml apa
125 ml lichior de oua
Pentru decorare:
1 lingura rasa cu zahar pudra

 

Cuptor electric: 160 °C           Cuptor cu aer cald: 140 °C
Cuptor cu gaz: treapta 2              Timp de coacere: cca. 60 de minute

 

 

Mod de preparare:
Pasul 1
Pentru prepararea cremei pariziene se încalzeste frisca fara a o da în clocot. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana cand toata ciocolata s-a topit, apoi se lasă să se raceascaă. Se lasa peste noapte (minim 3 ore) sa se întareasca.

Pasul 2
Pentru prepararea aluatului, se topeste glazura împreuna cu untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecand continuu. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga ouale, laptele si se amesteca energic cu mixerul, la început la viteza mica, apoi la viteza maximă. La final se încorporeaza untul si glazura topite. Compozitia se întinde uniform în forma rotunda de copt, tapetata cu hartie pentru copt, se introduce în cuptor si se coace.

Pasul 3
După coacere, blatul se lasa timp de 10 minute în forma ca să se raceasca, apoi se rastoarnă pe un gratar de bucatarie acoperit cu hartie de copt si se desprinde hartia pe care s-a copt. Blatul se rastoarnă înca o data, se lasa sa se raceasca complet si se taie în 3 foi.



Pasul 4
Se tapeteaza forma in care am facut blatul si se aseaza prima foaie.

 

 

Crema pariziana se freaca cu mixerul la viteza mare, apoi se întinde peste foaia din forma si se acopera cu a doua foaie.

Pasul 5
Pentru prepararea cremei cu lichior de oua se bate frisca cu zaharul vanilinat, folosind mixerul la viteza mica, timp de aproximativ 3 minute. Gelatina se lasă la înmuiat în 100 ml apă, apoi se amestecă cu lichiorul si se încorporează în frisca batuta.

 

 

Pasul 6
Crema astfel preparata se întinde peste tort, iar deasupra se aseaza a treia foaie. Se apasă usor. Tortul se pastreaza peste noapte în frigider (sau minim 3 ore).

 

 

Pasul 7
Înainte de servire se decoreaza cu zahar pudra si cu formele decorative specifice sarbatorilor de Paste ca iepurasi si oua.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

16 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Cretu Veronica m bucur, multumesc!Si tie bafta, pup!

    @Mi Ka ma bucur ca-ti place, multumesc!

    @Paula Gafitescu multumesc, pup!

    @Simona mersi frumos, pup!

    @Lulu ma bucur ca-ti place. E putin schimbat la aspect dar reteta e a lor. Pup!

    @Simona ma bucur, pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @Alina Vicu mutumesc, pup!

    @pansy ma bucur ca-ti place, pup!

    @catkitchen multumesc, pupicuri!

    @Timea o sa vin sa-l vad si pe al tau. Pup!

    @Cristina nu cum asi fi vrut dar nu-i rau, pup!

    @iana10 astept sa-l vad si pe al tau. Multam!

  15. 15
  16. 16

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.