Parjoale moldovenesti o reteta inspirta dupa Radu Anton Roman. Nu le-am mai facut cam de mult si ne era pofta. Au fost un deliciu si sper sa va fac si voua pofta de parjoale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Morcovul si cartoful dupa ce se spala si se curata se dau pe razatoarea mica. Se stropeste cu o lingura de zeama de lamaie sa nu se oxideze si se pun intr-un prosop. Dupa 5 minute se scurge si se adauga peste carmea tocata.
Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi se adauga la carnea tocata. O felie groasa de paine sau doua felii, daca sunt mai subtiri, se inmoaie in lapte. Se stoarce apoi se gauga si acesta peste carnea macinata. Se condimenteaza cu sare si piper, apoii se adauga si verdeata proaspata tocata si se omogenizeaza.
Din camembert sau cascaval se taie bucati in forma de bastonase de cca. 4.0-4.5 cm. Se ia din amestecul de carne, se pune in centru o bucata de branza si apoin se inchide dand o forma ovala. Dar imaginile vorbesc mai bine.
Se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Pentru acest sos pe langa leurda eu am mai adaugat si macris. Proportia e de 3/4 leurda si 1/4 macris. Rezulta un sos usturoiat – acrisor, foarte bun.
Se pregateste un sos alb din faina, lapte si smantana . Cand s-a legat se adauga leurda si macrisul tocat. Se poate da si prin blender, dar mi-e imi place sa se vada frunzele verzi in sos. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Parjoalele moldovenesti se servesc calde cu acest sos de leurda. Pofta buna!
Grozave ptr gustul meu … bv Sara
`ai de mine si de mine ce bunatate ai adus!!!! Imi ploua in gura, nu alta!!
Mmm, tare bine mai arata!Nu am mai mancat parjoale, de-o suta de ani:)Pupici!