Parjoale moldovenesti cu sos de leurda



 

 

Parjoale moldovenesti o reteta inspirta dupa Radu Anton Roman. Nu le-am mai facut cam de mult si ne era pofta. Au fost un deliciu si sper sa va fac si voua pofta de parjoale.

 

Ingrediente:

500 g carne rocata amestec
1 ceapa
1 morcov
1 cartof
1-2 felii de paine (uscata)
cca. 150 ml lapte
patrunjel + marar proaspat
1 ou
camembert, cascaval
sare
piper
pesmet
ulei de masline

 

 

2 legaturi de leurda
macris (optional)
1 lingura de faina (amidon)
150 ml lapte
2-3 linguri smantana
30 g unt + 2 linguri ulei de masline
sare

 

 

Mod de preparare:
Morcovul si cartoful dupa ce se spala si se curata se dau pe razatoarea mica. Se stropeste cu o lingura de zeama de lamaie sa nu se oxideze si se pun intr-un prosop. Dupa 5 minute se scurge si se adauga peste carmea tocata.

Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi se adauga la carnea tocata. O felie groasa de paine sau doua felii, daca sunt mai subtiri, se inmoaie in lapte. Se stoarce apoi se gauga si acesta peste carnea macinata. Se condimenteaza cu sare si piper, apoii se adauga si verdeata proaspata tocata si se omogenizeaza.

Din camembert sau cascaval se taie bucati in forma de bastonase de cca. 4.0-4.5 cm. Se ia din amestecul de carne, se pune in centru o bucata de branza si apoin se inchide dand o forma ovala. Dar imaginile vorbesc mai bine.

 



 

Se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

 

 

Pentru acest sos pe langa leurda eu am mai adaugat si macris. Proportia e de 3/4 leurda si 1/4 macris. Rezulta un sos usturoiat – acrisor, foarte bun.

 

 

Se pregateste un sos alb din faina, lapte si smantana . Cand s-a legat se adauga leurda si macrisul tocat. Se poate da si prin blender, dar mi-e imi place sa se vada frunzele verzi in sos. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote.

 

 

Parjoalele moldovenesti se servesc calde cu acest sos de leurda. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dă-i un răspuns lui dia_diana58 Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.