Prajitura cu bulion o prajitura din categoria dulciurilor de casa din copilarie. Este o prajitura cu foi coapte pe dosul tavii, asemanatoare cu prajitura din foi facute cu miere, doar ca in loc de miere folosim suc de rosii / bulion. Daca bulionul este de calitate va vor iesi foi de un rosu frumos. Este o prajitura spornica si tare buna.
Mod de preparare:
Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un bol amestecam oul, bulionul si uleiul de masline. Adaugam zaharul pudra si cu frecam cu un mixer pana se dizolva zaharul. Incorporam si faina.
Cand se ingroase aluatul il rasturnam pe o masa de lucru fainata. Ne rezulta un aluat rosiatic. Il impartim in trei parti egale. Pe dosul unei tavi de 22×30 cm, intindem pe rand cu un sucitor foile care se dau la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 5-6 minute fiecare. Se rastoarna pe un prosop si repetam pana ternimam cele 4 foi.
Intre timp facem un gris cu lapte, care cand se raceste il incorporam in untul frecat spuma.
Asezam prima foaie si intindem o treime din crema de gris cu lapte. Deasupra intindem o treime din gem. Acoperim cu alta foaie si repetam operatia de inca doua ori. Se termina cu a patra foaie.
Se da la rece minim o jumatate de zi, de preferat pana a doua zi, ca foile ca se inmoaie de la umezeala cremei. Se taie in bucati si se pudreaza cu zahar. Delectati-va cu o prajitura cu bulion!
Cat de frumos arata prajiturica! Nu am facut niciodata, insa am mancat si stiu ca e tare buna 😉 O zi frumoasa!
Astea da felii perfecte, felicitari, sunt tare aspectuoase!
Nici nu te-ai gandi ca e cu bulion !! Arata tare frumos !!
arata tare bine prajitura!!
Nu am mancat niciodata prajitura cu bulion, dar arata tare bine.
Foile mele sunt mai simple : 10 linguri bulion, 10 ling,ulei (de fl.soarelui, pe vremea aia nu prea se folosea de masline), 10 ling. zahar (tos),1 lingurita amoniac ,15 ling.faina.(fara ou) ATAT. Tot pe dosul tavii. De obicei fac 12 foi de sarbatori si 3 creme diferite.= 3 prajituri. Hahaha. Le fac si cu o saptamana mai repede (foile) si le tin in camara una peste alta. F. ieftin si simplu de facut.
Extraordinar de buna! Felicitari si multumesc pt reteta!
Ma bucur, mersi!