Ciorba de miel cu gomboti si tarhon





Ciorba de miel cu gomboti si tarhon la fel de buna ca si reteta de Bors de miel cu leustean. E o ciorba facuta de sotul meu in stil ardelenesc. Sper sa va placa si cand aveti ocazia sa o incercati.

 

Ingrediente:
1 kg. tacam de miel
( bucati de carne cu os, orice in afara de muschi)
2-3 morcovi
1-2 pastarnac
1 telina mica
1 cartof
2 cepe
1 cub de concentrat de legume
8-10 boabe de piper
5-6  boabe de enibahar
2-3 cuisoare
1 cm ghimbir
2 galbenusuri
100 ml smantana
tarhon in otet

 

Ingrediente gomboti:
3 felii de paine uscata
lapte
1 ou mare
pesmet
tarhon tocat
sare
piper

 



Mod de pregatire Ciorba de miel cu gomboti si tarhon:
Metoda de lucru pana la un punct este aceeasi ca la Bors de miel cu leustean. Se portioneaza bucatile de miel si se lasa in apa rece cca. 2 ore, iar daca aveti probleme cu izul de miel puteti adauga in apa o lingurita de otet. Se clateste sub jet de apa rece si se pune la fierty in apa cu sare.

Dupa primul clocot se arunca prima apa si se pune din nou la fiert in 2.5-3.0 litri de apa calda. Se spumeaza apoi se adauga 1-2 frunze de dafin. Intr-un ou de aluminiu se pun cateva boabe de piper, cateva boabe de enibahar si 2-3 cuisoare. Se lasa sa fiarba.

Intre timp se curata legumele, se spala si se taie in rondele. Se soteaza / brezeaza in 1-2 linuri de ulei si se lasa sub capac cateva minute sa-si lase aromele.

Cand carnea s-a fiert se adauga legumele. Se scoate oul, se arunca condimente din el si se pune 1 cm de ghimbit tocat fin. Se adauga un concentrat de legume si se mai lasa la foc incet sa se fiarba si legumele.



 

 

Se face un liezon dintr-un cartof fiert (din oala) pasat piure, 2 galbenuse de ou si cca. 100 ml de smantana, amestecand pana se face o pasta fluida. Se adauga tarhon in otet (de preferat) sau tarhon proaspat si supa calda. Se rastoarna in restul de ciorba si se mai lasa sa dea un clocot, dar cu atentie sa nu se branzeasca.

Pentru gomboti se pun 3 felii de paine in lapte. Se stoarce apoi painea, se faramiteaza, se adauga tarhon proaspat sau uscat, dar atunci il punem 30 secunde intr-o tigaie cu putin unt sa-si degaje aroma. Se mai adauga un ou, se omogenizeaza cu pesmet dupa caz, se comdimenteaza cu sare si piper si se fac bilute.

 

 

Se fierb in supa si cand se ridica se mai fierb 5-6 minute. Se servesc in ciorba cu tarhon. Pofta buna!





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.