Muffins cu cirese, ce poate fi mai rapid cand vrem ceva dulce si nu foarte pretentios. Cautam ce fructe avem ramase prin frigider si facem niste muffins cu ele. Eu m-am abtinut sa nu mamanc aceste cirese negre si foarte dulci si astfel s-a nascut reteta.
Mod de preparare:
Ciresele se curata de samburi si se lasa sa se scurga cat pregatim aluatul.
Inre-un castron se bate cu un mixer ouale si zaharul pana devin cremoase si-si dubleaza volumul. Se adauga untul topit, dar nu cald.
Se adauga apoi faina altermanad cu laptele. Se incorporeaza si ciresele, rupte in jumatate daca sunt foarte mari. Se aseaza cupe de hartie in forma de briose / muffins. Se ia din aluat cu ajutorul a doua linguri sau cu o lingura de inghetata si se pune in cupe.
Se da apoi forma la cuptorul preincalzit la 180 °C circa 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul briosei iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a le scoate din forma. Se pudreaza cu zahar praf si se serversc. Pofta buna!
Foarte mult imi plac asa ca ma servesc cu cateva :). O zi placuta!
Eu una le ADOR !!! 😉
Mmm, ce bunatati!!!Yummy!Preferatele mele!Pup!
sanatos bun si aromat!!!
Cat de bune sunt!!!
Pup