Mini tartele aperitiv se prepara din aluat foietaj facut in casa sau cumparat, ciuperci, branzeturi si orice gasiti in frigider. Se prepara rapid si usor, sunt gustoase si aspectuoase si de ce nu, la prepararea lor facem si o „curatenie” prin frigider.
Mod de preparare:
Se intainde aluatul si se imparte in 4 dreptungiuri, avand grija sa taiem si fasii late de 8-10 mm, cu care inconjuram marginile dreptungiurilor. La cuptor se vor inalta si va fii ca o bordura pentru ingredientele din centru.
Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se ung in centru cu muştar si se adauga ciupercile feliate si scurse din conserva.
Deasupra se aseaza feta rupta in bucati, rosiile cherry taiate in sferturi. Se adauga in mod egal pe fiecaremini tarta oul batut cu 1-2 linguri de smantana. Se condimenteaza, se presara mozzarella sau cascaval ras, marar uscat sau proaspat, de care aveti.
Cu o pensula intindem galbenusul frecat cu cateva picaturi de apa. Se coace cam 20-25 de minute in cuptorul incins deja la 200 °C.
Pofta buna!
le-am admirat si pe facebook…o placere, atat pt. ochi, cat si pt. papile!
Nu se poate,asa ceva am facut si eu,doar ca ale tale sunt mai bune si cu aspect;eu le-am in fuga
O zi buna!!
Aspectul acestor tarte e demential… Bravo!!!!
@Dia daria ma bucur ca-ti plac! Pup!
@Lubita Iancu nu are cum sa nu-ti iasa bune si aspectuoase. Pup!
@M. Angi S. ma bucur, multumesc frumos!