Deja cred ca ati observat ca ne place mult varza rosie calita si o folosim drept garnitura langa diverse fripturi. Iata cateva idei: Frigarui cu piept de porc pe varza rosie, Cotlete de porc cu varza rosie si piure de telina sau Friptura de vitel cu varza rosie si cartofi cu rozmarin. Cum in aceasta perioada am pus si Varza rosie tocata la borcan, ne-am saturat si de varza calita.
Mod de preparare:
Aripa de curcan se spala, apoi se usuca, se unge cu ulei de masline, mustar si un condiment pe baza de enzime pentru fragezimea carnii, marca Kotanyi. In acest bait o infasuram in folie de aluminiu si o dam la frigider 2-3 ore.
O condimentam cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper).
Punem carnea intr-un vas de yena, cu ulei si putina apa dedesubt. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu pentru 50 de minute. La jumatatea intervalului desfacem folia si lasam sa se rumeneasca. Se deschide din cand in cand cuptorul si se umezeste carnea din saftul propiu.
Pentru varza rosie calita, aceasta se taie julien, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita adanca cu ulei si putina apa, mestecand pana incepe sa se inmoaie. Se adauga apoi foaia de dafin, cimbru si vinul rosu si se lasa focul moderat.
Cand a scazut, se potriveste de sare si piper. Se mai adauga, dupa preferinte putin zahar. Nu se fierbe prea mult pentru ca varza trebuie sa fie „al dente” si trebuie sa aiba un aspect sticlos.
Aripa de curcan se serveste pe patul de varza rosie. Pofta buna!
arata minunat! trebuie sa fac si eu 😉
Nu am gatit niciodata varza rosie,in afara de salata;cred ca este la fel de buna!
Nici eu nu am mancat varza rosie altfel decat cruda sau murata, dar o ador, asa ca trebuie musai sa fac reteta 🙂 Oare merge si cu aripi de pui in loc de curcan? Multumesc mult.
@Mihaela Mihalache ma bucur, pup!
@Lulu Iancu Sa incerci, iti va placea! Pup!
@simonacallas e o garnitura care merge cu friptura din orice carne. Sa incerci ca-i tare buna! Pup!