Aripa de curcan pe pat de vaza rosie



 

Deja cred ca ati observat ca ne place mult varza rosie calita si o folosim drept garnitura langa diverse fripturi. Iata cateva idei: Frigarui cu piept de porc pe varza rosie, Cotlete de porc cu varza rosie si piure de telina sau Friptura de vitel cu varza rosie si cartofi cu rozmarin. Cum in aceasta perioada am pus si Varza rosie tocata la borcan, ne-am saturat si de varza calita.

 

Ingrediente 2 persoane:
1 aripa mare de curcan
condiment Kotanyi pentru fragezire
1 lingura de mustar
mixt de condimente
(cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper)
50 g unt
ulei de masline

 

 

Varza rosie calita:
o varza rosie potrivita
1 foaie de dafin
cca. 200 ml vin rosu
ulei de masline
cimbru
sare
piper

 

 



Mod de preparare:
Aripa de curcan se spala, apoi se usuca, se unge cu ulei de masline, mustar si un condiment pe baza de enzime pentru fragezimea carnii, marca Kotanyi. In acest bait o infasuram in folie de aluminiu si o dam la frigider 2-3 ore.
O condimentam cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper).
Punem carnea intr-un vas de yena, cu ulei si putina apa dedesubt. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu pentru 50 de minute. La jumatatea intervalului desfacem folia si lasam sa se rumeneasca. Se deschide din cand in cand cuptorul si se umezeste carnea din saftul propiu.

 

 

Pentru varza rosie calita, aceasta se taie julien, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita adanca cu ulei si putina apa, mestecand pana incepe sa se inmoaie. Se adauga apoi foaia de dafin, cimbru si vinul rosu si se lasa focul moderat.

Cand a scazut, se potriveste de sare si piper. Se mai adauga, dupa preferinte putin zahar. Nu se fierbe prea mult pentru ca varza trebuie sa fie „al dente” si trebuie sa aiba un aspect sticlos.
Aripa de curcan se serveste pe patul de varza rosie. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.