Varza rosie murata, crocanta si acrisoara, o garnitura minunata langa fripturi si piureuri de legume.
Ingrediente:
Mod de pregatire:
Se curata varza de frunzele de deasupra si se toaca fideluta, ca pentru mancare. Eu am tocat-o cu mandolina. Intr-un bol mai mare, se amesteca varza taiata cu sare si selasa sa se odihneasca timp de o ora, doar cat sa se inmoaie putin. Varza rosie nu-si lasa zeama ca cea alba. Intre timp se pregatesc borcanele si se face compozitia.
Aproximam cam cat lichid ne trebuie. Mai bine mai mult, ca daca ramane il folosim la alte salate sau muraturi. Punem pe foc sa fiarba apa, otetul, zaharul, sarea si condimentele. Aici puteti modifica dupa cum va place. Eu prefer ca muraturile sa aiba un gust dulce acrisor.
Se indeasa foarte bine varza tocata in borcanele curate, peste care se pune compozitia dulce acrisoara, fierbinte. Borcanele se aseaza fie pe lama unui cutit, fie se infasoara in carpe umede, ca sa nu pocneasca de la lichidul fierbinte Se inchid borcanele imediat si se pun in paturi pana a doua zi, apoi se pun in camara. Pentru siguranta se pot steriliza 30 de minute. Iarna este minunata langa orice fel de friptura cu garnitura.
Imi place tare mult salata de varza rosie!!
Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html
foarte gustoasa!
¡Hola! He venido desde el blog de Mika a ver esta receta que en casa nos gusta mucho la lombarda (como le llamamos aquí) o col morada, anoto tu receta que quisiera prepararla de la misma manera.
Saludos y feliz tarde.