Desertul Invingatorului – Leul curajos



 

Am primit de la Bucataresele vesele o provocare de a participa la o activitate in scop umanitar, prin care sa incercam sa demonstram ca ne pasa si ca suntem aproape de copii aflati in suferinta si sa le oferim un strop de magie si speranta in vietile lor.

Astfel ma alatur celorlalte bloguri in sustinerea actualilor si viitorilor temerari ai Asociatiei Little People Romania in lupta lor de zi cu zi si am pregatit aceasta reteta a Invingatorului care nu putea fii decat un Leul curajos.

 

Ingrediente:

250 g faina
1 lingurita praf de copt
80 g zafar
1 ou + 1 galbenus
125 ml ulei
150 ml lapte

 

 

Crema galbena:
1 plic pudding de lamaie sau vanilie
3 linguri zahar
300 ml lapte
coaja de la 1 lamaie
60 – 70 g unt
50 g ciocolata
1 lingura lapte + 1 lingura ulei
200 ml frisca lichida Meggle
2 lingurite cacao
bilute colorate ornament

 



Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt. In alt castron se bat ouale cu zaharul cateva minute pana isi mareste volumul si devine o pasta. Se adauga apoi uleiul care putin. Se incorporeaza faina alternand cu laptele pana se termina si devine o crema destul de fluida. Am folosit forme individuale mai mari in care am pus formele de hartie. Se toarna aluat dar fara sa le umpleti, ca vor creste la cuptor.



 

 

Se dau pentru circa 30 minute la cuptor la 180 °C sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul, iese curata.

 

 

Se pregateste o crema de pudding, doar ca se foloseste mai putin lapte ca sa ne iasa crema mai tare. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul cate putin amestecand sa se incorporeze. Asa cald se pune un strat mai inalt pe cupcakes ir cu un cutit se netezeste suprafata.
Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte si una de ulei. Cu un poche sau un cornet se face gura, nasul si ochi leului cat va pricepeti mai bine.

Frisca lichida o impartim in mod egal in doua boluri. Unul il lasam alb si batem frisca cu un mixer, iar in cel de-al doilea dizolvam 2 lingurite de cacao si facem astfel o frisca de cacao.

Cu poche-ul incercam sa facem coama leului, iar cu bilutele facem ochi. Este o placere sa faci o reteta mai ales cand este pentru o cauza nobila. Delectati-va!





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.