Muschiulet de porc impletit



 

Fritura din porc este un rasfat oricum ar fi pregata, dar cand este din muschiulet, partea cea mai buna de la porc, atunci vorbim de un regal culinar. Va invit la masa…. se topeste in gura!

 

Ingrediente:

1 muschiulet de porc, cat mai lung
80-100 ml apa
60-80 ml ulei
100 ml vin alb

 

 

 Pentru marinata:  
4-5 linguri ulei de masline
condimente pentru porc
cimbru uscat
1-2 foi de dafin
boia de ardei dulce
piper macinat
sare

 

Piure de pastarnac:

500 g pastarnac
2-3 cartofi marime medie
o nuca de unt
cana cu lapte
sare

 





Mod de preparare:

Se pregateste o marinata din ingredientele mentionate, se amesteca bine. Se freaca muschiuletul cu aceasta marinata, apoi se lasa sa la macerat 1-2 ore in frigider.

 

 

Se taie muschiuletul in 3 fasii egale, pe lungime, lasand un capat netaiat. De la acesta incepem sa impletim, iar la final se prinde cu o scobitoare.

 

 

Se pregateste tava pentru cuptor. Se aseaza muschiuletul impletit, se adauga ulei si apa si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru cca 45-50 minute. Dupa primele 20 de minute sccoatem folia de aluminiu, adaugam vinul alb si dam in continuare la cuptor sa se rumeneasca.
Intre timp pregatim o garnitura, eu am facut un piure de pastarnac. Pentru piureu punem la fiert pastarnacul si cartofii taiati in bucati. Cand au fiert legumele, le pasam fierbinti, adaugam putin unt si lapte atat cat sa rezulte consistenta unui piureu obisnuit.. Condimentam dupa gust.
Se serveste muschiuletul impletit alaturi de piureul de pastarnac si o salata tzatichi din castraveti.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.