Rulada cu crema de unt de arahide



 

Gustul untului de arahide in prajituri l-am descoperit de ceva vreme. V-am mai prezentat cateva retete ca: Prajitura cu cacao si crema cu unt de arahide sau Tort marmorat cu crema de unt de arahide. Noua ne place ca are un gust special, iar daca si voi sunteti fani, o sa va placa si aceasta Rulada.

 

Ingrediente:

Blat rulada:
7 oua
7 linguri de zahar
3 linguri de cacao
4 linguri de faina
sare

 

 

Crema de unt de arahide:
1 borcan de unt de arahide / 400 g
150 g unt
200 g zahar pudra
60-70 ml smantana lichida

 

Decor:
200 g ciocolata 50 % cacao
80 ml smantana / frisca lichida
3-4 linguri ulei

 

 

Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu zaharul praf pana obtinem o pasta cremoasa. Se incorporeaza si cacao cernuta. Separat intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu putina sare.
Se amesteca cele doua compoziti si se incorporeaza usor si lingurile de faina.

 



 

Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la cuptor si se intinde deasupra aluatul.
Se da la cuptor la 180 °C pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe un prosop umed, se scoate hartia de copt si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema se mixeaza untul cu untul de arahide. Se adauga zaharul praf, de preferat din acela cumparat ca-i mai fin decat cel facut de noi la robot. Se bate cateva minute crema apoi, pentru a capata o consistenta mai cremoasa, se adauga cate putin smantana lichida. S-ar putea sa va mai ramana sau sa mai fie nevoie. Va dati seama cand este crema suficient de cremoasa ca sa se poata intinde.

Desfacem rulada si intindem in strat gros crema, apoi rulam strans. Infasuram in folie de plastic si dam la frigider, de preferat de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

 

 

Pentru decor topim 200 g de ciocolata cu 80 smantana lichida si 3-4 linguri de ulei pentru stralucire. Imbracam rulada in ciocolata si mai dam la rece sa se intareasca. Cand se serveste se taie in felii.
Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Top Cuisine avec Lavi ma bucur ca te tenteaza! Pup!

    @Paula Gafitescu servestwe cu mare drag!

    @DiaMar chiar merita, pup!

    @Alice Kitchenette multumesc, ma bucur ca-ti place!

    @Simona din pacate doar virtual, dar ma bucur ca-ti place! Pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Agnula B blatul scos din cuptor nu l-am rasturmat pe prosop ci l-am rulat cu fata in interior, desprinzand hartia de copt in timo ce rulezi. Astfel s-au facut niste cute, care s-au umplut apoi cu crema si a iesit acest efect de stea. De multe ori cand rulezi um blat prin rasturnare, chiar daca presari zahar, tot se prinde de prosop si ramanae urat, de aceea am rulat pe invers. Pup1

  10. 10
  11. 11

    @Cristina-Simona Pop se poate folosi si frisca lichida. Sper ca am inteles bine: smantana lichida pentru frisca, care este naturala dar si mai scumpa, si frisca lichida meggle sau hulala, care este vegetala dar mai accesibila la pret. Ambele se comporta la fel de bine. Eu recomand frisca lichida meggle.
    Te mai astept. O duminica frumoasa!

Dă-i un răspuns lui Rocsy Ciobanu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.