Acesti Melci cu pasta de masline sunt ideali langa o bere. Fie ca-i facem din aluat framantat in casa sau din aluat de foietaj cumparat, acesti melci sunt minunati chiar si cand vrem sa rontaim ceva.
Ingrediente pentru 2 tavi de aragaz:
Mod de preparare:
Am folosit un aluat asemanator ca cel de la Cornuri cu sunca.
Se amesteca ingredientele uscate si sepatat intr-un bol se amesteca ouale, uleiul si laptele la temperatura camerei. Se amesteca si se obtine un aluat.
Se intinde cu sucitorul pe o masa fainata si se intinde tot untul. Se impatureste in trei si se da la frigider. Peste 25-30 de minute se repeta operatia impaturind aluatul. Se da la rece inca cca. 20 de minute.
Pentru pasta, maslinele kalamata se separa de samburi si impreuna cu cele megre fara samburi se taie cat mai marunt. Se pun intr-un bol impreuna cu untul moale, crema de branza. Catei de usturoi se curata si se toaca in mojar adaugand uleiul de masline.
Ceapa se toaca marunt inclusiv partea verde. Se adauga ambele peste maslinele tocate. Se amesteca pana devine o pasta. Se poate da si prin blender dar mie imi place sa simt bucatile din pasta. Se condimenteaza dupa gust si se da putin la rece.
Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina se imparte aluatul in doua. Se intinde prima jumatate de aluatul intr-un dreptunghi cu grosimea de 5 mm, se intinde pasta deasupra si se ruleaza. Se taie apoi in rulouri de 1 cm. grosime, se aseaza in tava si se ung cu ou. Se dau la cuptor la 180 ° C pentru 20-25 de minute. Se repeta operatia cu a doua bucata de aluat.
Delectati-va!
Un aperitiv delicios si ce bine ca merge si cu aluat din comert. Mereu ai idei nastrusnice. Felicitari! Pupici.
Cred ca-s tare bune.. N-am incercat pana acum pasta de masline..
Cred ca-s tare bune.. N-am incercat pana acum pasta de masline..
Look very appetizing, tasty and pretty,
Nice recipe and beautiful pictures.
Greetings and compliments Diana
Cu siguranta este ceva bun de tot!Pup!
Mmmm,ce buni trebuie sa fie!!
buna! sunt adnia de la Adnia's blog si voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!
Sara, ti-am citit comentariile, dar nu stiu, zau cum sa procedez….nu stiu cum sa fac sa readuc postarile si linkurile de mai inainte…ai putea sa ma ajuti? multumesc frumos!
o pufosenie ce arata tare bine, un aperitiv ce merita incercat!