Rulouri de somon cu ton este un aperitiv bun pentru o masa festiva cu cei dragi. Se fac rapid si se manaca la fel de repede.
Ingrediente:
200 g file de somon afumat
200 g ton bucati din conserva (in suc propiu)
8 masline verzi (umplute cu gogosar)
1-2 linguri zeama de lamaie
cateva capere
oregano
piper
sare
Mod de pregatire
Se deschide conserva de ton si se pun bucatile la scurs. Se pun apoi intr-un castron si se adauga caperele si maslinele taiate fasi. Se condimenteaza cu oregano, sare, piper si dupa gust se adauga zeama de lamaie. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte.
Se desfac feliile de somon si se aseaza una langa alta pe o folie de plastic formand un dreptunghi. Se intinde la un cap umplutura de ton si se ruleaza cu ajutorul foliei. Se strange bine la capete si se da la rece pana la servire. Se serveste taiata in bucati asezate pe cate o frunza de salata verde.