Chitelutele, care mie imi plac la nebunie, se pot manca fie simple, fie cu o salata sau cu un sos cremos alaturi de o garnitira. Acestea le-am pregatit intr-un sos de rosii si vin rosu langa cartofi natur.
Mod de preparare:
In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita si oul intreg, se amesteca si se condimenteaza cu: boiaua de ardei dulce, o lingura de mujdei de usturoi (2 catei de usturoi frecati in mojar cu sare si o lingura apa calduta), pesmetul, verdeaţa, sarea şi piperul pisat dupa gust.
Se amesteca bine si se formeaza chiftelute potrivite care se dau prin faina si se prajesc, de preferinta in fripteuza in ulei bine încins. Din jumatae de kilogram ies cca. 24 de chiftelute.
Cu jumatate din chiftele am facut aperitivele de AICI, iar pe restul le-am facut in sos de rosii si vin.
Pregatim sosul: se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga rosile in bulion cat este nevoie, 1-2 lingurite de zahar si se mai da un clocot. Se adauga chiftelutele si vinul.
Se condimenteaza cu cimbru, piper si sare si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute pana sosul scade si se leaga. Daca sosul o cere puteti sa adaugati si o lingurita de amidon dizolvat in putin vin sau suc de rosii. Eu am lasat-o mai mult la foc mic.
Se servesc calde alaturi de cartofi natur, dar merg si alaturi de alte garnituri ca piure de cartofi sau pilaf.
Pofta buna!
Super gustoase!
Delicioase chiftelutele gatite asa… Chiar daca am mincat, mi s-a facut foame, pacat ca abia am terminat chiftelele (pirjoalele, mai pe moldoveneste), altfel ma apucam de treaba.
De mult vreau sa fac si eu..