Ciolanul de porc este o preparat savuros dar trebuie rabdare cu timpul de pregatire. Am mai facut Ciolan la cuptor in vas roman cu bere, iar acum am fiert intai Ciolanul si apoi l-am dat la cuptor cu vin si rozmarin. Delectati-va!
Mod de preparare:
Alegem un ciolan mare, frumos, cu un os cat mai mic si cu cat mai multa carne. Se spala bine si se pune la fiert intr-o oala incapatoare. Se adauga 1-2 cepe, 2 frunze de dafin, 1 lingurita boabe de piper si 5-6 catei de usturoi.
Dupa ce s-a spumat se lasa la fiert cca 1.50- 2 ore la foc mic. Timpul de fierbere / coacere trebuie sa fie minim numarul de kilograme care-l are ciolanul.
Dupa ce o furculita sau un cutit patrunde cu usurinta in ciolan, il scoatem din oala si-l mutam intr-un vas pentru cuptor. Il asezam pe 3-4 foi de varza acra. Il condimentam cu sare si piper proaspat macinat.
Adaugam putina supa, vin alb si crengute de rozmarin proaspat si-l dam la cuptor la 180 °C cca 30 de minute cat sa capete crusta.
Se serveste cu orice garnitura va place. Cum Ciolan la cuptor in vas roman l-am servit cu varza calita, acum am facut o salata de fasole alba si rosie. Pofta buna!
ce deliciu!!!!!!!!!! arata minunat!
Imi ploua in gura… 🙂
Va pup