In Banat Supa este nelipsita la masa de duminica si se serveste de regula cu taitei de casa. Este delicioasa fie ca-i din pasare sau din vita. De regula supa se serveste fierbinte si de aceea e tare buna pe perioada de iarna. O alta idee este si Supa de vita cu tortellini, iar pe acesta am servit-o cu stelute decupate din omleta.
Mod de preparare:
Modul de preparare este acelasi ca la Supa de vita cu tortellini. Avem nevoie de oase de la piept, coaste, umeri si daca se poate si oase cu maduva. Cui nu-i place aceasta maduva calda, scoasa din os si servita pe o paine prajita cu sare si piper deasupra… e un deliciu!
Se spala bine carnea, se indeparteaza excesul de tendoane si grasime. La osul cu maduva se leaga partea cu maduva cu o bucata de folie de aluminiu
Se alege o oala suficient de mare ca sa incapa carnea si ulterior legumele. Se pun la fiert oasele in cca 2.5-3.0 litri de apa rece. La inceput dam focul mai tare pana adunam spuma. Daca ratati si nu ati luat spuma, trebuie sa strecurati supa ca sa aveti o supa limpede. Apoi dam focul mai domol si lasam oasele 2 ore sa fiarba. Daca scade apa se mai complecteaza.
Dupa cca. o ora, cand carnea incepe sa devina frageda, se adauga si legumele spalate, curatate si taiate bucati. Se mai adauga 2 cuburi Knnor concentrt de vita si lasam sa se fiarba si legumele. Carnea si legumele le servim cu un sos de hrean, de rosii, de visine… dupa preferinte
Din 2-3 oua, cubulete mici de legume din supa, sare si piper se face o omleta de cca. 5 mm grosime, care se prajeste doar pe o parte. Cu o forma de stea, folosita la fursecuri sau turta dulce, decupam stele din omleta si ornam supa. Pofta buna!
La multi ani !
Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/
EXACT !! Eu una nu concep masa de duminica fara supa !! 😉