Acesta Prajitura cu fulgi de ovaz si gem de zmeura, denumita si bare, reprezinta salvarea pentru cand nu ai timp sau nu ai dispozitie de a face ceva mai elaborat. Cum in acest week-end timpul mi-a lipsit aceste bare m-au salvat si astfel am avut un desert de duminica. Sa le incercati ca merita!
2 pliviri zahar vanilat
Mod de pregatire:
Se ia ca masura o cana de lapte de 250 ml si aceasta este masura ingredientelor. Intr-un bol se amesteca faina, zaharul farin, zaharul vanilat, fulgi de ovaz si fulgi de ciocolata.
Untul se topeste dara sa fiarba si se adauga peste ingredientele uscate. Se amesteca cu o lingura / paleta pana se omogenizeaza intreaga compozitie.
Intr-un vas / tava de 21 x 21 cm tapetata cu hartie de copt se aseaza 2/3 din compozitie. Se taseaza cu degetele sau cu o lingura si se da la cuptor cca 20 de minute la 180 °C, pana prinde o crusta.
Se scoate din cuptor si se intinde deasupra un borcan de gem de zmeura. Deasupra presaram restul de 1/3 din compoziia ramasa de la blat. Se presata si fulgi de ciocolata si de migdale si se da din nou la cuptor inca cca 25 de minut sau pana se usuca si se face ca o crusta.
Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava si apoi se portioneaza. Mi-au rezultat 9 bucati de prajitura / bare. Delectati-va!
Simpla, delicioasa, cremoasa! Vreau si eu cateva batoane 😉 Pup
@Paula Gafitescu cu mare drag esti invitata mea. Pup si o zi frumoasa!