Tarta cu branza si rondele de rosii este minunata pentru o cina usoara. Rondelele de rosii de deasupra tartei ii dau un aspect apetisant, cu toate ca ea este o reteta simpla cu putine ingrediente. Sper sa va placa si voua!
Mod de preparare:
Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine „nisipos”. In acest moment se adauga apa framantand usor aluatul.
Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intinde aluatul fraged, imbracand pereti formei doar cca. 2 cm. Se aseaza o hartie de copt si deasupra se aseaza fasole sau mazare, care prin greutatea lor va impiedica aluatul sa se ridice, apoi se da la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp se face umplutura care este foarte simpla, ingredientul principal fiind rondelele de rosii de deasupra. Se toaca verdeta si se amesteca in crema de branza. Se condimenteaza dupa gust.
Se acoate tarta din cuptor, se indeparteaza hartia cu fasole si se intinde umplutura de branza. Rosiile se taie in rondele subtiri si se aseaza deasupra umpluturii in cercuri concentrice.
Se stripeste cu putin ulei de masline si se da din nou la cuptor la 180 °C pentru 40 de minute si rosiile isi pierd zeama lasata. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate pe un platou. Pofta buna!
E buna,foarte buna!!
Mmm, arata tare bine si cred ca e un deliciu! Yummy! Pupici!
@Lubita Iancu multumesc, pup!
@Licuta Marin ma bucur ca-ti place. Pup si o zi frumoasa!