Checurile aperitiv sunt printre preferatele noastre. Se fac rapid si de cele mai multe ori din ingrediente pe care le avem la indemana. De data asta am incercat o combinatie intre frunze de spanac sotate, bacon prajit, masline verzi si vin alb.
forma de chec 12 x 20 cm:
Mod de preparare:
Ingredientele de baza de care avem nevoie se pot vedea in imaginea de mai jos.
Pentru pregatirea aluatului se amesteca faina cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Oprim mixerul si cu o spatula incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu vinul alb cand aluatul se ingroasa. Se repeta pana se termina faina.
Imcorporam in compozitie ingredientele. Baconul taiat fasii subtiri si intors in putin ulei si maslinele verzi taiate rondele. Amestecam incet sa le incorporam.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam 1/3 din compozitie. Punem desupra cateva feunze de spanac sotat 1-2 minute. Repetam operatia si sfarsim cu restul de compozitie.
O dam la cuptor la 180 °C pentru cca 40 minute si checul devine rumen.
Se serveste si rece si cald. Pofta buna!
Mmmm,ce bun trebuie sa fie!!
Ador aperitivele facute de d-voastra!!!
Arata foarte bine!! Imi plac checurile aperitiv!!! O seara faina!!