Mod de pregatire:
Pregatim legumele: se taie morcovi in cuburi sau alte forme. Firele de praz tanar si subtire, ca firele de ceapa verde, l-am taiat oblic de 1 cm. Se pune pe foc o tigaie cu 3 linguri de ulei si se adauga morcovul ca are un timp mai mare de pregatire. Se adauga apoi prazul.
Guliile rase pe razatoarea mare se adauga in tigaie peste morcovi si praz. Se adauga supa de pui sau de legume, pregatita din cub knorr daca nu aveti gata [pregatita la congelator. Guliile isi vor lasa si ele apa asa ca trebuie adaugata supa dupa caz.
In smantana de gatit se adauga 2/3 de cascaval, o linguruta de cafea rasa cu nucsoara si se amesteca sa se omogenizeze, apoi se adauga peste gulii. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se rastoarna intr-un vas ceramic tapetat cu margarina de gatit.
Pregatim pieptul de pui rulat in bacon. Pentru 4 porti avem nevoie de 2 jumatati de pui care fiecare se imparte in jumatai pe lungime. Fliturile de pui se indeparteaza astfel ca sa obtinem 4 bucati de aceeiasi grosime si lungime. Fiecare se ruleaza in cate 4 felii subtiri de bacon.
Se prajeste intr-o tigaie teflonata cu putin ulei pe toate fetele si se aseaza in vas peste mancarea de gulii. Se presara si restul de cascaval ras.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 – 180 °C pentru 20-25 de minute, cat sa se faca carnea de pui si sa se topeasca cascavalul de deasupra. Este o mancare pe care sigur o s-o repetati. Pofta buna!
Ce bine arata si eu nu am facut nici o data mancare de gulii!Cred ca o sa incerc!
O zi minunata iti doresc!