O reteta cu paste care merge servita atat calda cat si rece. Combinatia dintre somon afumat, masline verzi, capere si lamaie este ideala si da o nota speciala pastelor, indiferent ca sunt spaghete, serpentine, tagliatele sau rigatone. Delectati-va cu o portie… veti fi incantati!
cateva buchete de broccoli
Mod de pregatire:
Ingedientele de care avem nevoie pentru aceasra reteta:
Se fierb pastele serpentine in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj. In ultimele 4 minute se adauga si buchetele de broccoli. Eu am folosit congelate dar sunt mai bune proaspete.
Intre timp se pune pe foc o tigaie cu 3 linguri de ulei si se distuie ceapa rosie taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se adauga maslinele verzi. Se rade coaja de la o lamaie, apoi se adauga si zeama. Se adauga si 1-2 linguri de capere, buchetele de broccoli si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Se adauga pastele scurse, bucatile de somon afumat si se amesteca sa se incorporeze in sos. Se servesc si calde si rece. Pofta buna!