Paste cu lamaie, somon si broccoli



 

O reteta cu paste care merge servita atat calda cat si rece. Combinatia dintre somon afumat, masline verzi, capere si lamaie este ideala si da o nota speciala pastelor, indiferent ca sunt spaghete, serpentine, tagliatele sau rigatone. Delectati-va cu o portie… veti fi incantati!

Ingrediente / 2 porti:
250 paste serpentine Baneasa
200 g somon in ulei
1 ceapa rosie
80 g masline verzi fara samburi
cateva buchete de broccoli
1-2 linguri capere
coaja rasa si zeama de la o lamaie
ulei de masline
piper alb

 

 

Mod de pregatire:
Ingedientele de care avem nevoie pentru aceasra reteta:

 

 



Se fierb pastele serpentine in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj. In ultimele 4 minute se adauga si buchetele de broccoli. Eu am folosit congelate dar sunt mai bune proaspete.

Intre timp se pune pe foc o tigaie cu 3 linguri de ulei si se distuie ceapa rosie taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se adauga maslinele verzi. Se rade coaja de la o lamaie, apoi se adauga si zeama. Se adauga si 1-2 linguri de capere, buchetele de broccoli si se mai lasa pe foc 2-3 minute.

 

 

Se adauga pastele scurse, bucatile de somon afumat si se amesteca sa se incorporeze in sos. Se servesc si calde si rece. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.