Acest Tort racoritor cu capsuni si kiwi pe vremea calda de afara este cat se poate de tentant! Combinatia dintre capsuni si kiwi a fost realizata pe moment. Kiwi le aveam in frigider iar capsunile sunt din belsug in aceasta perioada iar la final chiar mi-a placut cum a dat culorile rosu cu verde. Sper sa-l incercati si voi!
Mod de pregatire:
Pentru blat se face un pandispan. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar. Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina. Compozitia rezultata se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, Ø 23 cm. Se da la cuptor la 180 °C pentru 30-40 minute.
Cand a trecut si testul cu scobitoarea se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se imparte in trei parti egale pe orizontala si se insiropeaza. Siropul daca nu aveti deja facut in casa, se poate face rapid din: 300 ml apa, 150 g apa si esenta de lamaie sau dupa preferinte.
Pregatirea cremei: Intr-un bol se bate crema de branza cu zaharul pudra pana devine cremos si nu se mai simte zaharul.
In alt bol se bate frisca lichida cu un intaritor de frisca. Se amesteca cele doua, adaugand frisca peste crema de branza si se amesteca sa se omogenizeze.
Asamblarea: Se aseaza pe un platou primul blat. Se intinde 1/3 din crema si capsuni taiate deasupra, apasand fructele sa intre in crema si apoi se netezeste cu crema. Se pune deasupra al doilea blat, 1/3 crema de branza si kiwi taiate felii de 4-5 mm grosime. La fel se netezeste cu crema si se acopera cu ultimul blat.
Cu crema ramasa se imbraca tortul. Pe lateral se imbraca in fistic tocat sau pisat in piulita, iar deasupra se decoreaza dupa inspiratie cu kiwi si capsuni. Delectati-va!
O bunatate…si arata grozav!
Seara minunata!
Foarte frumos!
Un adevarat curcubeu culinar !:)
@janet frunza ma bucur, pup!
@Timea multumesc! Pup!
@Adina ma bucur ca-ti place! Pup1