Cum spuneam si la reteta de Cartofi noi, bacon si ierburi aromatice, cartofi noi se pot consuma simpli sau in diverse combinatii. Cum in aceasta perioada a aparut in piete si mazarea, va tentez cu aceasta reteta de Cartofi noi cu bacon si mazare.
Mod de pregatire:
Cartofi noi se spala sub jet de apa apoi se pun la fiert intr-o oala cu putina sare. Se fierb pe jumatate, se decojesc si se prajesc in putin ulei de masline. Cand au prins culoare se scot pe o farfurie cu hartie absorbanta si se acopera cu o folie de aluminiu sa ramana calzi.
In acelasi ulei se pune la prajit baconul taiat in felii potrivit de subtiri. Se adauga si ceapa verde taiata oblic de cca. 5-10 mm grosime.
Mazarea se curata din pastai acum in sezon apoi se soteaza in putin ulei si apa (sau supa).
Cand totul este gata se rastoarma peste cartofii prajiti. Se adauga sare si piper dupa gust. Se servesc imediat. Pofta buna!