Fursecurile (Cookie) alaturi de o felie de cozonac trebuie sa le avem pe masa atunci cand ajunge Mos Craciun. De aceea am mai realizat si aceasta varianta de Potcoave norocoase. Sper sa-i placa Mosului si sa-mi lase daruri mai multe!
Mod de pregatire
Aluatul: Se amesteca untul cu mixerul la viteza maxima. Se adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca pana cand se formeaza o masa compacta. Se adauga oul si dupa ce s-a incorporat se pune zeama de lamaie.
Se incorporeaza si faina in aluat. Aluatul trebuie sa aiba aiba o consistenta moale ca sa se poata pune cu poche-ul, cu ajutorul caruia se dau forme de potcoave, care se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si apoi se introduc in cuptor la 180°C pentru 10-12 minute. Cam au prins culoare pe margini se scot din tava si se lasa la racit.
Pentru decor: 2-3 linguri de fulgi de migdale se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Fursecurile se ung cu miere pe fata si apoi se tavalesc in fulgi de migdale cat sa se lipeasca.
Ca sa para cu adevarat ca niste potcoave, se scufunda capetele fursecurilor in ciocolata topita. Se pot pastra 2–3 saptamani in cutii metalice sau borcane de sticla.
Minunate, draga Sara!
Fine, usoare si tare aspectuoase!
Sigur Mosul va fi incintat!
Va doresc sarbatori cu bucurii si sanatate!