Prajitura de cacao cu crema de unt, ness si nuca este o reteta mai veche pe care nu am mai facut-o de mult. Desi cremele cu unt nu mai sunt in trend, combinatia ingredientelor o face speciala. Ramane sa o incercati ca sa va convingeti!
Mod de pregatire:
Pregatirea blatului:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar si esenta de cafea. Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar si se adauga treptat si uleiul. Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt.
Tapetam o tava de 22 x 30 cm cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aprox. 25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Se scoate blatul din tava si se pune la racit pe un gratar pana se pregatesc siropul si crema.
Se taie marginile si se taie pe jumatate pe orizontala. Se face un sirop din ingredientele de mai sus.
Pregatirea cremei:
Intr-un bol se spumeaza untul cu un mixer. Se adauga in doua reprize zaharul praf (farin). A doua oara se adauga si ness-ul.
Se mixeaza in continuare pana nu se mai simte zaharul si obtinem o crema fina.
Nuca nu o dam prin masina ci o pisam in piulita. Ideea este sa se simta bucati de nuca in crema de unt.
Dupa ce incorporam nucile in crema, inpartim in doua si o intindem peste cele doua blaturi. Apoi le suprapunem si mai presaram deasupra nuca pisata si bilute decorative mici din ciocolata.
Se da la rece 2-3 ore sa se intareasca crema si apoi se portioneaza in patrate sau dreptunghiuri. Delectati-va cu o bucata de prajitura!
Sara and Micki…this looks sooo good.
@ Thanks so much Zorica! Happy New Year!