Creier de porc pane langa o garnitura poate fi un fel principal bun si rapid.
Ingrediente:
500 g creier de porc
1 foaie de dafin
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
2 oua
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare Creier de porc pane:
Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os.
Se fierbe apoi in apa cu o jumatate de lingura de otet, 1 foaie de dafin si sare. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Trebuie lucrat cu atentie, se rupe foarte usor.
Se dau prin faina, ou si pesmet inainte de a-i praji. Se prajesc pe ambele fete, pana se rumeneste frumos. Cand se scot, se pun pe servetel de hartie, ca sa absorba uleiul. Se servesc cu orice garnitura, dar va recomand sa va inspirati si de AICI sau de AICI.
Pofta buna!