Cartofi la cuptor cu rozmarin o garnitura ideala pentru orice friptura. Cu cartofi sunt in preferintele romanilor, niste cartofi la cuptor ca acestia se pot manca si simpli langa o salata. Pentru o zi de post sunt minunati.
Mosd de pregatire Cartofi la cuptor cu rozmarin:
Cartofi au coaja subtire se pot lasa asa, daca nu se curata de coaja. Se spala si se taie in jumatati sau sferturi daca sunt prea mari. Se ia o bucata hartie de copt, se mototoleste ca sa o putem uda si apoi se intinde in tava de cuptor. Se aseaza deasupra jumatatile de cartofi.
Se presara sare mare, piper, praf de usturoi, cimbru si rozmarin proaspat. Se amesteca sa se imprastie uniform ingredientele peste cartofi.
Se da la cuptorul incalzit la 200 °C pentru 45 – 50 minute, sau pana se rumenesc frumos. Se intorc din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se servesc calzi, ornati cu crengute de rozmarin proaspat. Pofta buna!