Frigarui de curcan infasurate in bacon



 

Frigarui de curcan infasurate in bacon, minunate vara pe gratar, dar la fel de bune si iarna pe gratarul de fonta sau prajite in tigaie. Baconul afumat intra in carne de curcan si ii da un gust minunat, ca dispar repede din farfurie.

Ingrediente 2 persoane:
cca. 300 g carne de curcan (pulpa sau piept, taiat fasii)
100 g bacon feliat
sare
piper
mixt de cundimente
(salvie, coriandru, boia, ghimbir)
ulei de masline
bete de frigarui

 

 

Mod de pregatire Frigarui de curcan infasurate in bacon :
Carnea de curcan, fie ca este piept sau pulpa, se taie in fasii de cca. 12-15 cm. lungime si 1.5-2.0 cm grosime. Se condimenteaza dupa gust apoi se ung cu ulei de masline. Fasiile de bacon se infasoara pornind de la un capat in jurul fasiilor. Se ia un bat de frigaruie si se infige atat in bacon cat si carne, ca-n imaginea de mai jos.



 

 

Se prajesc fie pe gratar, fie intr-o tigaie de teflon cu putin ulei, intrucat isi mai lasa si baconul. Merg servite si la pranz langa o garnitura de cartofi, un orez gustos si o salata alaturi, dar si la o cina mai savuroasa langa cei dragi si prieteni. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.