O garnitura de Sote de varza de Bruxelles cu bacon si migdale este o delicatesa langa orice friptura sau se poate consumata si ca atare. Daca nu puneti baconul poate fi o reteta de post. Aceste legume mici, delicioase si sanatoase ne plac mult si cum le-am gasit proaspete la un aprozar, nu am stat pe ganduri si am cumparat. Si astfel a fost garnitura la friptura de duminica.
Mod de pregatire Sote de varza de Bruxelles:
Varza de Bruxelles se curata de foile ingalbenite, daca sunt. Intr-o oala su apa cu sare se oparesc cateva minute, pana iese amareala si devin al dente, de aceea se incearca cu un cutit cu varf ascutit. Se scurg si imediat se pun in apa cu gheata ca sa se opreasca fierberea si sa-si mentina culoarea verde crud.
Cele mai mari se taie in jumatate, restul raman intregi si se pun la sotat intr-o tigaie cu ulei de masline. Se sareaza si se pipereaza si se rastoarna intr-un bol.
In tigaie se soteaza si o ceapa taiata julien. Cand devine sticloasa se rastoarna peste varza. Se prajesc si fasiile de bacon, apoi se pun pe o hartie absorbanta. Se lasa sa se raceasca ca sa devina crocante si se pot rupe in bucati. Migdalele feliate se prajesc putin si se adauga apoi la restul ingredientelor.
Se mai asezoneaza dupa caz, tinand cont ca si baconul este sarat. Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se adauga crengute de cimbru de preferat, dar eu nu am avut si am folosit de rozmarin.
Pofta buna!