Pere fierte in suc de rodie



 

Perele fierte in diverse sosuri este o reteta imprumutata din bucataria franceza. Este un desert simplu, rapid si reconfortant. Servit simplu doar cu sosul in care a fiert sau se poate adauga frisca sau o inghetata.

Ingrediente 3 porti:
3 pere, coapte dar tari, decojite
500 ml apa
100 g zahar brut
sucul de la 1 lamaie

 





Modul de pregatire Pere fierte in suc de rodie:
Perele se curata si se ung cu zeama de lamaie sa nu se oxidere. Intr-un vas se pun la fiert apa si zaharul brun si se lasa sa dea cateva clocote. Se curata semintele de la un fruct de rodie, se retin cateva boabe pentru decor, iar restul se pun intr-o strecuratoare si se storc. Sucul obtinut se adauga in apa cu zahar. Se adauga si perele, se mai adauga apa daca este nevoie, atat cat sa acopere perele.

 

Se lasa sa fiarba la foc mic aprox. 20 minute sau pana cand perele sunt patrunse. Se scot perele pe un platou iar sosul se mai lasa sa fiarba in continuare, la foc potrivit, ca sa mai scada putin.
Se servesc impreuna cu susul de rodie si cateva boabe de rodie. Delectati-va!





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.