Prajitura Malaga



 

Prajitura Malaga este o prajitura cu bezea, nuca, ganache de ciocolata, deci un adevarat rasfat. Am vazut reteta pe un site-ul online de comenzi. Cum denumirea era asemanatoarea cu a Tortului Malaga, o reteta deja in preferintele voastre, am realizat-o pe acelasi principiu.

 

 

Blat de bezea: / tava 23 x 34 cm 
5 albusuri de ou
200 g zahar
100 g nuci pisate
3 linguri de faina
Blat din pandispan: 
4 oua
100 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
100 g faina
Crema ganache de ciocolata:
300 g ciocolata 52 % cacao
400 ml frisca lichida

,br>

 

Modul de pregatire Prajitura Malaga:
Se face un blat de bezea din 5 albusuri. Se bat tare cu mixerul, se incorporeaza zaharul. Se adauga nucile pisate mare si faina , cate putin cu miscari ample. Se imtinde pe o tava de 23 x 34 cm pe o hartie de copt.

 

 

Se coace timp de 25-30 de minute la 170°C. Cand s-a racit se imparte in jumatate.

 

Se face un blat de pandispan din 4 oua. Se separa ouale. Albusurile si se bat tare cu un mixer. Se adauga treptat zaharul apoi galbenusurile pe rand. Se opreste mixerul si se incorporeaza faina cernuta. In aceeasi tava de copt in care am facut blatul de bezea, se intinde aluatul pe o hartie de copt si se da la cuptor timp de 20 de minute la 180 °C. Cand este gata se desprinde hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Se imparte apoi ca si blatul de bezea in jumatate.



 

 

Se pregateste ganache-ul de ciocolata:
Intr-o oala se incalzeste frisca lichida si asa calda se rastoarna peste ciocolata rupta bunati, mestecand incontinuu pana se mogenizeaza complect. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza pana se deschide la culoare si devine cremoasa. Daca consistenta este prea tare se mai adauga 2-3 linguri de frisca lichida.

 

 

Asamplarea:
Se intinde prima jumatate de pandispan, deasupra 1/4 de crema ganache, deasupra jumatate de bezea, iar crema si se repeta. Se termina cu crema.

 

 

Se lasa la rece apoi se imparte in patrate, dupa ce am indepartat marginile. La dimensiunea din imagini mi-au iesit 9 bucati de prajitura. Delectati-va!

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    pe langa placerea de a privi aceasta minunata prajitura, am convingerea ca este o bunatate, motiv care-mi creeaza dorinta de a o prepara si eu; multumesc frumos pt reteta !!!!!!!!

  2. 2

    @Miutz ma bucur ca te tenteaza aceasta prajitura. Sper sa-ti placa, chiar este buna si asta nu ca am facut-o eu.
    Multumesc de vizita si te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.