Chiftele la cuptor, mai sanatoase ca cele prajite in ulei dar la fel de gustoase si suculente. Am ales o reteta care am vazut-o la Anne Burrell, cu ghimbir si sos de soia. Poate le incercati si voi.
Ca orice chiftelute se pot servi fie ca un aperitiv fie ca fel principal, langa o garnitura.
Mod de preparare Chiftele la cuptor:
In amestecut de carne tocata se adauga ceapa tocata distuita, oul intreg, pesmetul si boiaua de ardei dulce. Pentru un gust mai aparte fata de chiftelele clasice am adaugat ghimbir ras (sau ghimbir kotani), 1-2 lingurite de sos se soia, parmezan ras si patrunjel proaspat tocat.
Se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Aveti grija la sare, intrucat sosul de soia este si el sarat. Se adauga +/- 50 ml apa ca sa nu iasa uscate. Se amesteca bine si se formeaza cu mainile chiftele mai mari, ca un burger. In functie de cat de mari le faceti, va ies mai multe sau mai putine.
Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos.