Aspic cu oua si sunca este o alta varianta de cum putem aranja diferite ingrediente in forme. Reteta se poate face pentru sau dupa Sarbatorile de Pasti, cand ne raman oua fierte. Poate o sa va placa si Aspic asortat.
Ingrediente forma 12 x 20 cm:
Mod de preparare Aspic cu oua si sunca:
Ouale se fierb tare, se racesc si se curata de coaja. Cca. 1 l de apa se pune la fiert cu concentratul de legume sau de pui.
Se inmoaie gelatina in 150 ml de apa pentru cateva minut, apoi se adauga usor supa fierbinte si se amesteca pana cand se dizolva bine gelatina.
Se foloseste o forma de chec de 12 x 20 cm.. Se toarna 15 mm de supa si se da la frigider sa se intareasca, timp în care se pastreaza restul de supa la bain-marie.
Cand s-a intarit primul strat se adauga in sir cate o jumatate de ou fiert, iar pe lateral bucati de ardei rosu. Se acopera cu supa si se lasa iar la rece. Se scoate iar si se adauga feliile de sunca rulate cu crema de branza, boia, sare si piper alb. Recomandat sa asezam rulourile in dreptul cate unei felii de ou. Se opresc 3-4 linguri de supa, apoi cu restul de supa se acopera rulourile si se da la rece.
Peste branza ramasa se adauga legumele fierte si racite si supa retinuta. Se termina aspicul cu acest amestec.
La servire se rastoarna pe un platou. Pofta buna!
Eu vad si ceva frunza de patrunjel in aspic. Ma insel ? Nu cred.
@Horatiu Bahnean multumesc, un bun observator. Adaug si la ingrediente. O zi frumoasa!
Arată într-un fel de-ți vine să mănânci și ecranul! 😀
Ma bucur, multumesc de aprecieri!
Cam putine poze. Dar ma descurc.