Mancare de miel cu linte si naut, un fel principal consistent si savuros. Aveam in congelator de la Pasti inca o punga cu cateva bucati de miel si am zis sa fac ceva cu ele. Cum ne place atat nautul cat si lintea, le-am combinat si a iesit acesta mancare. Ingredientul surpriza al acestui preparat este menta proaspata.
Mod de pregatire Mancare de miel cu linte si naut:
Intr-o cratita / tigaie se prajesc in putin ulei de maslinepe bucatile de miel pe ambele parti.
Se scot, se pun intr-o farfurie si se lasa deoparte. In acelasi vas se pun ceapa taiata julien si morcovul dat pe razatoarea mare. SE distuie adaugand ulei si putina apa dupa caz. Cand s-au inmuiat putin se adauga rondele de praz tanar, doar partea mai verde si tije de telina taiate bucati de 1.5-2.0 cm.
Se complecteaza cu supa de legume sau pui, se adauga bucatile de miel, se pune capacul si se lasa sa fiarba carnea. Se incearca din cand in cand.
Spre sfarsit se adauga nautul si lintea scurse din conserba. Se mai lasa doua clocote, se inchide focul si se adauga cateva frunze de menta tocate mare. Pofta buna!
O grozavie aceasta mancare!
Supertare! 🙂 Am s-o incerc si eu, dar cu vitel, ca nu prea mai am miel, poate ceva oase pentru supa. (Cu toate ca am unul intreg la mama in congelator, dar e pentru ziua de nastere a sotului – l-a primit de la socri pentru numarul rotund al anilor din anul acesta! :))
Cred ca-i tare faina combinatia.. n-am incercat inca