Aceasta reteta de Paste fussili din orez cu rosii coapte este pregatita cu paste fussili bio din orez brun fara gluten, in cadrul Canpaniei de educare alimentara sustinuta de AlimenteSpeciale.ro alaturi de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinari din România pentru a trage un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale.
Ingrediente:
Mod de pregatire Paste fussili din orez cu rosii coapte:
Intr-o oala cu apa si sare se pun la fiert pastele fussili bio din orez brun fara gluten, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru o mancare mai apetisanta folosim rosii cherry in trei culori care se gasesc in orice supermarket.
Pe o tava punem hartie de copt si asezam rosiile colorate taiate pe jumatate. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat si se stropesc cu ulei de masline.
Se dau la cuptor cat sa se coaca putin. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si intoarcem fulgii de ardei pentru 1-2 minute. Se rastoarna si pastele fierte si scurse. Adaugam si rosiile coapte, praful de usturoi, sare si piper dupa caz. Amestecam sa intre aroma rosiilor coapte in paste. Se decoreaza cu crengute de cimbru si se servesc calde. Pofta buna!