Prajitura marmorata se pregateste rapid si este minunata in orice zi a saptamanii, cand vrem ceva dulce. Este asemanatoare cu checul marmorat dar pregatit in tava. Ingredientul forte al acestei rete este lichiorul de oua, dar daca nu mai aveti lichior ramas de la Pasti, cum am avut eu, puteti sa-l inlocuiti cu smantana lichida sau lapte. Este la fel de buna, incercati!
Mod de pregatire Prajitura marmorata:
Intr-un bol se spumeaza untul. La unt scoateti apa din el sau folositi margarina. Se adauga zaharul farin in doua reprize. Se adauga ouale pe rand mixand pana crema devine cremoasa si nu se mai simte zaharul. Se incorporeaza si coaja de lamaie
Pregatim ingredientele uscate. Se cerne faina si praful de copt apoi se adauga in aluat, alternand cu lichiorul de oua sau smantana lichida, cand acesta devine prea groasa. Prajitura va iesi la fel de buna in ambele situati.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20×20 cm si se rastoarna 2/3 din aluat. In aluat ramas se incorporeaza cacao, adaugand si 1-2 linguri de lapte ca sa avem aceiasi consistenta ca partea alba. Se adauga si ciocolata tocata marunt apoi cu o lingura se pune din loc in loc peste aluatul din tava. Cu coada unei linguri sau un bat se fac cercuri incercand sa se intrepatrunda cele doua nuante.
Se presara deasupra migdale feliate si se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca iese curata este gata. Se lasa in tava 10 minute apoi cu ajutorul hartiei de copt se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie in dreptunghiuri sau patrate, se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc. Delectati-va!
Super arata! tare mult imi plac marmoratele astea.. 🙂