Tort cu capsuni si frisca, un desert de sezon cand pietele abunda de capsuni. Este racoritor, apetisant si foarte usor de realizat. Un blat, capsuni si frisca. Aprindem aragazul doar pentru blat, restul este poezie. Sper sa va tenteze si sa-l realizati pentru cei dragi.
Mod de preparare Tort cu capsuni si frisca:
Intai pregatim blatul:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar si apoi galbenusurile. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza faina cu miscari ample. Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu Ø 20 cm.
Se da tava la cuptor pentru 30 de minute iar apoi se pune pe un gratar la racit. Se aseaza blatul racit pe un platou.
Capsunile dupa ce se spala si se scot coditele se taie in bucati potrivit de mari si se aseaza peste blat sub forma de cupola lasand o margine de 1.5-2.0 cm .
Siropul de capsuni sau apa se pune la fiert si cand este cald se adauga jeleul de capsuni in ploaie, mestecand sa se dizolve. Se lasa sa se raceasca si cand incepe sa se gelifieze cu o lingura se pune doar peste capsuni.
Frisca lichida cu zahar dupa gust sau frisca vegetala meegle se bate tare si cu o spatula se imprastie neregulat peste cupola de capsuni. Ca decor se rade deasupra ciocolata, se pun bucati din capsunile oprite si cateva frunze de menta.
Se da tortul la la rece. Delectati-va!
Lesin de pofta,nu ma satur de prajiturile cu capsuni,niciodata !
Superb !