Tort cu capsuni si frisca



Tort cu capsuni si frisca, un desert de sezon cand pietele abunda de capsuni. Este racoritor, apetisant si foarte usor de realizat. Un blat, capsuni si frisca. Aprindem aragazul doar pentru blat, restul este poezie. Sper sa va tenteze si sa-l realizati pentru cei dragi.

 

Ingrediente:
Ingrediente blat Ø 20 cm:
4 oua mari
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
4 linguri faina
50 ciocolasta neagra rasa
sare
Alte ingrediente:
400 g capsuni
200 ml sirop de capsuni sau apa
40 g jele de capsuni
200 ml frisca lichida
ciocolata rasa
frunze de menta

 

 

Mod de preparare Tort cu capsuni si frisca:
Intai pregatim blatul:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar si apoi galbenusurile. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza faina cu miscari ample. Compozitia se va turna intr-o forma de tort  cu Ø 20 cm.

 

 

Se da tava la cuptor pentru 30 de minute iar apoi se pune pe un gratar la racit. Se aseaza blatul racit pe un platou.

 

 



Capsunile dupa ce se spala si se scot coditele se taie in bucati potrivit de mari si se aseaza peste blat sub forma de cupola lasand o margine de 1.5-2.0 cm .
Siropul de capsuni sau apa se pune la fiert si cand este cald se adauga jeleul de capsuni in ploaie, mestecand sa se dizolve. Se lasa sa se raceasca si cand incepe sa se gelifieze cu o lingura se pune doar peste capsuni.

 

 

Frisca lichida cu zahar dupa gust sau frisca vegetala meegle se bate tare si cu o spatula se imprastie neregulat peste cupola de capsuni. Ca decor se rade deasupra ciocolata, se pun bucati din capsunile oprite si cateva frunze de menta.

 

 

Se da tortul la la rece. Delectati-va!

 

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.