Orez bio cu mazare si creveti este un fel de mancare rapid si usor de facut, nu va trebuie mai mult de 30 de minute.. Cu aceasta reteta particip la Campania de educare alimentara initiata de AlimenteSpeciale.ro alaturi de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinar. Se traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale si astfel se ridica nivelul de constientizare si de responsabilitate al acestora.
Mod de preparare Orez bio cu mazare si creveti:
Avem nevoie de 200 g de creveti decorticati, dar cu codita intacta. Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei de masline, adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama unui cutit, ii lasam putin cat isi lasa izul apoi ii scoatem si adaugam crevetii uscati prin tamponare cu servet.
Lasam 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot si se pun pe o hartie absorbanta.
In sosul ramas, in care se mai adauga putin ulei, se pune orezul spalat.
Se stinge cu supa de legume, se adauga boabele de mazare congelata sau proaspata cand apare, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba la foc mic ca orezul se se inmoaie.
Se mai adauga un cub de unt, se amesteca, apoi se pun deasupra creveti prajiti anterior. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit inainte de servire. Pofta buna!
Papa bun pentru Diana mea.
@DiaMar ma bucur, pupici!
Interesanta reteta.. de cerut o portie dubla!!