Mancarea de pui cu sparanghel este un fel principal elegant tocmai prin folosirea sparanghelului care da o nota aparte oricarei mancari. Sotului meu ii place sa simta sparanghelul crocant, in timp ce mie imi place mai bine facut, asa ca voi alegeti dupa prefeinte cat de mult il gatiti.
Mod de pregatire Mancare de pui cu sparanghel:
Se spala bucatile de pulpa buine si se tamponeaza cu prosoape de hartie. Numarul lor este in functie de cate persoane sunteti la masa.
Intr-o tigaie cu putin ulei si se prajesc bucatile pana capata crusta. Se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, piper, sare si se adauga putina supa sau apa. Se acopera tigaia si se lasa la foc potrivit cat sa se patrunda bine carnea de pui.
Separat se pregatesc legumele.
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa prin rupere. Varfurile crude se opareste cca.2-3 minute in apa clocotita cu putina sare cat sa le acopere. Optional puteti adauga si o lingurita rasa de zahar.
Se transfera apoi intr-o oala cu apa rece ca sa se opreasca fierberea si sa isi mentina culoarea, dupa care se scot si se scug de apa. Am lasat la blansare doar 2-3 minute ca vor mai fierbe inca 3-4 minute in sosul de la pulpe.
Mazarea si zucchini taiat bucati se adauga in sosul in care a fiert carnea de pui si se da un clocot sa se inmoaie. Se adauga apoi sparanghelul si pulpele de pui. Se mai lasa 2 clocote dupa care se ia tigaia de pe foc si se poate servi. Pofta buna!