Cupcakes cu zmeura (sau mure, capsuni, coacaze …) este un mini tortulet cu o glazura deasupra, in cazul de astazi cu o crema de branza cu frisca. Sunt un desert minunat care pot fi decorate personalizat pentru ocazii speciale unde prieteni si familia vor fi incantati!
Ingrediente Cupcake cu zmeura / 12 – 18 buc.:
2 oua mari sau 3 mici
120 gr unt
140 gr zahar
250 gr faina
5 g praf de copt
5 g bicarbonat de sodiu
un varf de cutit sare
180 ml smantana lichida
1 lingurita esenta de vanilie
100-150 g de zmeura
Glazura de branza:
200 g crema fina de branza (mascarpone)
150 g zahar praf
150 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Cupcake cu zmeura:
Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt castron se bate untul si zaharul cu un mixer pana devine pufos.
Se adauga ouale, cate unul si se freaca bine dupa fiecare adaugare.
Se adauga faina alternand cu smantana lichida cand aluatul se ingroasa prea tare.
Cu ajutorul a doua linguri sau o lingura de inghetata se ia din aluat si se pune în cupele de briosa, dar nu pline ca vor mai creste la cuptor. Se adauga 4-5 fructe de zmeura, apasand sa intre in aluat, dar sa nu cada la fund.
Coaceti circa 25-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul iese curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a scoate din forme.
Pregatim glazura de branza:
Intr-un bol se bate frisca cu jumatate din zahar, iar in altul crema de branza cu restul de zahar si apoi se amesteca cele doua.
Pentru un decor mai frumos se picura cateva picaturi de sirop sau suc de zmeura (facut pe loc) peste crema dar fara sa se amestece.
Se ia cu o lingura astfel ca sa fie zumatae crema alba si jumatate colorata si se umple un poche. Se acopera briosele si astfel iese o glazura in degradeu.
Delectati-va … pofta buna!